Do góry

Przekąski Przepis na:

Wytrawne muffiny z cebulką i suszonymi pomidorami

Wytrawne muffiny z cebulką i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 228

Dodano:

Odsłon: 2887

Pachnące ziołami i pomidorami muffiny

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno poszatkować, podsmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać drobno pokrojone suszone pomidory. Chwilę poddusić odstawić do wystygnięcia.

  2. Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżki mąki i odrobiny mleka zrobić rozczyn. Wymieszać obydwie mąki, dodać sól (ok łyżeczki) i zioła (wg uznania). Jajko roztrzepać z letnim mlekiem i olejem (ja użyłam aromatycznego oleju z pomidorów suszonych), dodać wyrośnięty rozczyn i połączyć z suchymi składnikami. Całość dokładnie wymieszać dodając przestudzoną cebulkę z pomidorami.

  3. Nakładać ciasto 2 łyżkami do foremek do 2/3 wysokości (ciasto ma konsystencję lekko lejącą). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, podkręcić temperaturę do ok 180 stopni (w tym czasie ciasto zacznie rosnąć) i piec ok 30 min. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń