Do góry

Dania główne Przepis na:

Wytrawny gulasz z drobiowych serduszek

Wytrawny gulasz z drobiowych serduszek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2191 Ocena: 12780

Dodano:

Odsłon: 4111

Sycące i rozgrzewające danie na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Serca drobiowe 60 dag
  • Cebula biała 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Pomidory 2 szt. (mięsiste)
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Pieczarki świeże 15 dag
  • Wino czerwone wytrawne 1 szklanka
  • Śmietanka 18% ½ szklanki
  • Olej 2 łyżki
  • Sól do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Kminek mielony do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Serduszka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu, po czym chwilę namoczyć w zimnej wodzie. Pieczarki, cebulę obrać, pokroić w kostkę i połączyć z pokrojonymi odsączonymi serduszkami. Wrzucić na patelnię, dodać zmiażdżony czosnek i dusić przez 15 minut. Następnie wlać wino i dusić przez kolejne 15 minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę razem z oczyszczoną papryką, dodać do potrawy i dusić jeszcze przez 40 minut. Doprawić do smaku, zaciągnąć śmietanką i podawać np. z makaronem lub kaszą. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 01 stycznia To chyba nie jest zdjęcie do przepisu? Na zdjęciu widać dużo marchewki, a nie ma jej w przepisie wcale...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń