Do góry

Dodatki Przepis na:

Wytrawny tort naleśnikowy z dzikim czosnkiem, łososiem i kawiorem

Przepis dnia 2018-04-14
Wytrawny tort naleśnikowy z dzikim czosnkiem, łososiem i kawiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1349

Dodano:

Odsłon: 2319

Wykwintny, a jednocześnie bardzo prosty w wykonaniu tort naleśnikowy.

Składniki

  • ciasto naleśnikowe: szklanka mleka 100 ml wody gazowanej 200 g mąki pół łyżeczki soli ziołowej 2 garści świeżego czosnku niedźw
  • przełożenie: 1 kg kremowego serka naturalnego 50 g kawioru czarnego 50 g kawioru czerwonego 200 g wędzonego łososia sok z połow
  • dekoracja: 100 g wędzonego łososia w plastrach listki czosnku niedźwiedziego 50 g czerwonego kawioru peklowane żółtko
> 6 os. > 60 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. ciasto naleśnikowe:
    Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Odstawiamy na 30 minut. Następnie smażymy naleśniki na patelni z nieprzywierającą powłoką.

    przełożenie:
    Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy go na kawałki.

    Naleśniki smarujemy serkiem. Następnie kładziemy po łyżeczce czerwonego i czarnego kawioru, rozsmarowujemy po powierzchni serka, posypujemy kawałkami łososia i tak postępujemy do wykończenia składników. Pierwszą warstwą powinien być naleśnik posmarowany serkiem i przybrany posiekanym czosnkiem niedźwiedzim kawałkami łososia, kawiorem oraz peklowanym żółtkiem.

    Torcik odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki, by zastygł i dobrze się kroił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 08 kwietnia Jak jeszcze coś jest to zaraz mogę wpaść :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń