Do góry

Zupy Przepis na:

Wzbogacona ziemniaczana na gołębiu

Wzbogacona ziemniaczana na gołębiu

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 3545

Dodano:

Odsłon: 122

Tradycyjna zupa ziemniaczana na wywarze z gołębia zdecydowanie lepiej smakuje ;)

Składniki

  • gołąbek 1 szt
  • ziemniaki 5 szt
  • marchew 1 szt
  • marchew 1 szt
  • boczek wędzony 200 g
  • kucharek do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • majeranek do smaku
  • cebula 1 szt
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z gołąbka przygotować wywar. Dodać starte na dużych oczkach marchewkę i pietruszkę,pokrojone w kostkę ziemniaki. doprawić i zgotować. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć.

  2. Na powstałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, przełożyć do zupy, bez tłuszczu. Na wytopionym tłuszczu przygotować zasmażkę, przelać do zupy, zagotować. Gołąbka wyciągnąć, obrać mięso i dodać do zupy.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń