Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żabie udka po wiejsku to prostota wykonania tego jakże smacznego choć bardzo nietypowego dania.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 226
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 226
Składniki
Żabie udka moczymy przez godzinę w mleku. Następnie odsączamy z mleka i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i układamy żabie udka. Smażymy ok. 5 minut z każdej strony aż mięsko będzie rumiane. Podczas smażenia solimy udka. Po wyjęciu z patelni odsączamy na ręczniku papierowym.