Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zabielana zupa koperkowa"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Marchew i ziemniaki obieram, opłukuję. Marchew kroję w plastry, ziemniaki w kostkę. Z koperku oddzielam kilka całych gałązek, resztę siekam (usuwam grubsze łodyżki). W wysokim garnku rozgrzewam masło, wrzucam marchew i ziemniaki. Podsmażam je ok. 2 min, stale mieszając.
Całość zalewam bulionem, dodaję odłożone gałązki kopru, przykrywam i gotuję, aż warzywa zmiękną (ok. 35 min). Wyjmuję koper, łączę zupę ze śmietaną i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na koniec wrzucam sporą ilość posiekanego kopru.
W czasie, gdy zupa się gotuje, oddzielnie gotuję makaron (w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu). Odcedzam go, przelewam wodą i odstawiam do wystudzenia. Wrzucam do zupy.
55 min • Porcja 170 kcal • Przepis na 4-6 porcji.
Tylko ok. 1,20 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie