Do góry

Zupy Przepis na:

Zabielana zupa rybna z grzankami

Zabielana zupa rybna z grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14389

Dodano:

Odsłon: 4327

Delikatna i smaczna zupa rybna na Wigilię.

Składniki

  • Głowa karpia 2 szt.
  • Filet z karpia 30 dag
  • Włoszczyzna 1 pęczek
  • Cebula biała 1 szt
  • Olej do smażenia
  • Listek laurowy 2 szt.
  • Pieprz ziarnisty 5 szt.
  • Ziele angielskie 5 ziarenek
  • Goździki całe 2 szt.
  • Śmietanka 18% ½ szklanki
  • Grzanki z pieczywa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Głowy i fileta z karpia dokładnie oczyścić, włożyć do garnka i zalać dwoma litrami zimnej wody z dodatkiem soli do smaku, gotować na wolnym ogniu 30 minut, co jakiś czas zbierając szum. Warzywa obrać, opłukać, pokroić na kawałki. Z wywaru usunąć głowy, mięso z karpia odłożyć. Do wywaru dodać zeszkloną cebulę, warzywa, przyprawy i gotować ponownie przez 30 minut, pod koniec gotowania dodać goździki. Śmietankę rozprowadzić niewielką ilością zupy, wlać do garnka, wymieszać i dodać kawałki ryby. W razie potrzeby doprawić do smaku i nie zagotować. Zupę podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń