Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny, zdrowy i prosty do przygotowania deser. Jeśli chcesz zrobić na kimś wrażenie to ten deser nadaje się idealnie.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Zaczniemy od przygotowania kruszonki: Potrzebujemy 50g chłodnego masła, 100g mąki orkiszowej typ 630 i 50g brązowego cukru. Wszystko musimy zagnieść. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i drobno pokruszyć gotowe ciasto na kruszonkę. Piec w piecu przez 10-15 minut w 180C.
Liczi (około 10 sztuk) należy obrać i wyjąc z nich pestki, wrzucić do blendera i zmielić na mus. Do miski wrzucamy mascarpone (250g) dodajemy sok z połowy cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko ucieramy na gładką masę. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Maliny wrzucamy do blendera, w którym blendowaliśmy liczi i mielimy na mus. Powstały mus przecieramy przez sitko, tak aby oddzielić pestki.
Jak podać deser pokazuję na krótkim filmie, który znajduje się pod przepisem. Serdecznie zachęcam do obejrzenia i do odwiedzenia mojego bloga. W razie pytań zapraszam do zadawania ich w komentarzach. Udanego przygotowywania :)