Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34653
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34653
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skórki.
Z białka jednego jajka wycinamy uszy zajączków. Małym nożykiem nacinamy górę pozostałych pięciu jajek. Delikatnie umieszczamy w nacięciach uszka. Wykałaczką robimy po kilka dziurek w środku jajek.
Z ziela angielskiego robimy oczy, z grochu nosy. W dziurki w jajkach wkładamy pocięty szczypiorek, by uzyskać wąsy.
Zajączki układamy na sałacie, dekorujemy listkami bazylii.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek</strong>Źródło: Rewia