Do góry

Desery Przepis na:

Zajączki z jajek

Zajączki z jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10031

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Zajączki z jajek"

Składniki

  • 6 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • kilka ziaren grochu łuskanego
  • sałata i listki bazylii do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skórki.

  2. Z białka jednego jajka wycinamy uszy zajączków. Małym nożykiem nacinamy górę pozostałych pięciu jajek. Delikatnie umieszczamy w nacięciach uszka. Wykałaczką robimy po kilka dziurek w środku jajek.

  3. Z ziela angielskiego robimy oczy, z grochu nosy. W dziurki w jajkach wkładamy pocięty szczypiorek, by uzyskać wąsy.

  4. Zajączki układamy na sałacie, dekorujemy listkami bazylii.

  5. Przepis nadesłała Alina Waliczek

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń