Do góry

Przekąski Przepis na:

Zakręcony boczek w cieście francuskim

Zakręcony boczek w cieście francuskim

Autor: HabibiChi

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 2669

Dodano: 22.11.2017

Odsłon: 5276

Expresowa przekąska a sprawia tyle przyjemności podczas jedzenia. 20 minut i mamy pyszne zakręcone paluchy z boczkiem.

Składniki

  • 2 opakowania krojonego surowego boczku
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • keczup
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości troszkę większej niż plasterki bekonu. Na każdy pasek układamy bekon.

  2. Zakręcamy każdy pasek w spirale i smarujemy jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni na 15 minut. Podajemy z keczupem bądź dowolnym ulubionym dipem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 listopada Środa dniem ciasta francuskiego ;)
U nas też dziś po francusku, z tym że będzie rybka :D
Zarówno jedno, jak i drugie pychotka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń