Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
0,5 l zakwasu wystarcza na 1,5 l wywaru
...ale pyszny.
Odsłon: 701
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 624
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 357
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 157
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5127
...ale pyszny.
Odsłon: 701
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 624
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 357
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 157
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5127
Składniki
Buraki umyć, obrać i pokroić w plastry. Ułożyć w szklanym słoju, dodać obrane ząbki czosnku.
Zalać letnią źródlaną wodą tak by przykryło buraki.
Na wierz położyć kromkę chleba.
Przykryć gazą i ostawić w ciepłe miejsce. Po 4-5 dniach słój otworzyć, zdjąć pianę. Zakwas przelać do wyparzonych butelek, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
Taki zakwas można przechowywać nawet kilka miesięcy.