Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy zurek jest gdy zakisi sie go samemu, polecam sprobowac!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Zagotowujemy wode, do sloika wsypujemy make, wkladamy czosnek i skorki z chleba. Zalewamy goraca woda, mieszamy i odstawiamy na kilka dni w cieplym miejscu do za kiszenia.Dlugosc kiszenia zalezy od tego jak bardzo kwasny zurek lubimy, po dwoch dniach zakwas nadaje sie rewelacyjnie na barszcz bialy.Smacznego!