Do góry

Zupy Przepis na:

Zalewajka na grypę i nie tylko

Zalewajka na grypę i nie tylko

Autor: bartekserwus

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 61

Dodano: 21.02.2013

Odsłon: 7072

Tanie, na grypę, zdrowe

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę lub chleb kroimy w dużą kostkę dajemy do miski , wyciskamy czosnek przez praskę do miseczki, wsypujemy vegetę, pieprz.

  2. Zalewamy gorącą wodą, ewentualnie doprawiamy. Jemy baaaaardzo gorące i ostre, tak, żeby prawie wypaliło nam dziób :)

  3. Opcjonalnie: Można posypać startym żółtym serem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lisjen 22 lutego 2013 Ja dodaje jeszcze lisc laurowy i ziele angielskie. Nazywamy to wodzionka. I nie dodaje sie masla tylko smalec badz skwarki.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

etiudka74 21 lutego 2013 Jeszcze łyżeczka masła i jest śląska wodzionka ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń