Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapieczone jabłka z bakaliami"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 822
Polecam.
Odsłon: 572
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 470
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 822
Polecam.
Odsłon: 572
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 470
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Składniki
Masło, mąkę i cukier mieszamy i robimy kruszonkę. Jabłka dokładnie myjemy, obcinamy górną część z ogonkiem i odkładamy. Ze środka ostrym nożem usuwamy gniazdo nasienne z częścią miąższu. Uważajmy, by nie przebić jabłka na wylot.
Do jabłek wsypujemy trochę kruszonki, potem orzechy i suszone owoce, znowu kruszonkę, a na wierzch znów orzechy i owoce.
Jabłka przykrywamy odciętymi „czapeczkami”. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC. Pieczemy 30–40 minut.
Czas przygotowania 70 minut. Cena sztuki ok. 2,60 zł.
Wartość odżywcza sztuki 285 kcal Białko 3,6 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 41 gŹródło: Rewia