Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety w tym tygodniu za dużo czasu na gotowanie nie pozostaje, ale staramy się. Tym razem bardzo szybka propozycja na sycące danie, przy minimum "ruchów" w kuchni.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9706
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 731
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9706
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 731
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki (5 mm), układamy na spodzie naczynia żaroodpornego, oprószamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z mlekiem i chrzanem, zalewamy ziemniaki. Kiełbasę nacinamy tylko z jednej strony, układamy na zalanych sosem ziemniakach, naczynie przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 60 min w temperaturze 200°C,. Po tym czasie ściągamy folię, pieczemy 15 min w trybie termoobiegu. Podajemy ciepłe z ulubioną surówką.