Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekana golonka

Zapiekana golonka

Autor:

Przepisów i artykułów: 421 Ocena: 12267

Dodano:

Odsłon: 1334

Najlepsza, na te pochmurne i dni idealna. ;-d

Składniki

  • 1 golonka wieprzowa
  • 1 opakowanie przyprawy do karkówki
  • 2-3 łyżki oleju
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Golonkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, a następnie gotujemy na średnim ogniu do miękkości (około jakieś 2 godziny).

  2. Ugotowaną golonkę nacieramy przyprawą do karkówki, a następnie układamy na wyłożonej folią aluminiową brytfankę i polewamy olejem.

  3. Golonkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250'C przez około 30-40 minut, tak aby nabrała ładnego złoto-brązowego koloru.

  4. ;-D

  5. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń