Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i zdrowa zapiekanka z kaszy jaglanej, przekładana warstwą twarogu i ulubionego dżemu
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w mleku i wodzie z solą do miękkosci (ok. 15 min.). Twaróg wymieszać z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyc połowę kaszy, wyrównać, rozsmarować dżem, wyłożyć twaróg, wyrównać. Na wierzch wyłożyć resztę kasy, wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Podawac ciepłe, smakuje również na zimno, więc mozna zabrać do pracy jako drugie śniadanie :-) Polecam