Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana potrawka z kurczaka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki obierz i pokrój. Podsmaż je w rondlu na maśle, następnie zalej bulionem. Gotuj 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Do kokilek do zapiekania rozdziel mięso kurczaka, zupę grzybową, cebule dymki, garść rukoli. Przypraw do smaku.
Rozmrożone ciasto pokrój na odpowiednio duże kwadraty i przykryj nimi kokilki. Przeciągnij po cieście wałkiem, aby je docisnąć, i odetnij nadmiar. Posmaruj jajkiem i odrobinę posól.
Zapiekaj 30-35 minut. Przed podaniem posyp resztą rukoli.Źródło: Olivia