Do góry

Przekąski Przepis na:

zapiekane baklazany

Przepis dnia 2011-05-17
zapiekane baklazany

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 427

Dodano: 13.05.2011

Odsłon: 5189

baklazany,ser...pysznosci!

Składniki

  • 3 baklazany
  • 250g zoltego sera(typu emental)pokrojonego w batoniki
  • olej do smazenia
  • sol
  • pieczona papryka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. baklazany kroimy w plastry o grubosci 0,5 cm...solimy z obu stron,odstawic na 15 min

  2. zmyc zimna woda,odcisnac i usmazyc na zloty kolor

  3. na kazdy plaster nakladamy po kawalku sera,zawijamy

  4. zapiekamy w piekarniku przez 15 min (200 C)...podajemy z pieczona papryka(przepis na moim profilu)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń