Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyyyszne... odmiana dla codziennej kuchni :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
bakłażan pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Posolić i odstawić żeby odpuścił sok. W tym czasie podsmażyć mięso z cebulką. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W osobnym garnku zagotować pomidory razem z zalewą, posolić, popierzyć, dodać łyżeczkę cukru, zmiażdzony ząbek czosnku, suszoną bazylie, oregano.
Bakłażany osuszyć. Smażyć plastry na oliwie.
Na usmażone plastry bakłażana nakładać mięso i zawijać w ruloniki. Układać płasko w naczyniu żaroodpornym.
Mozzarele pokroić drobno i posypać po bakłażanach. Całość zalać pomidorami.
Zapiekać około 30 min. w 170 stopniach.
Ja dla mojej rodziny ugotowałam ryż, żeby danie było treściwsze ale uważam że w ten sposób przyżądzone bakłażany najlepiej smakują z grzanką z odrobiną masła czosnkowego :)