Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane kręgi

Zapiekane kręgi

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 807

Dodano: 15.08.2012

Odsłon: 17680

Smaczne! Łatwe!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę i cebulę trzemy tarce. Dodajemy mięso mielone , jajko, czosnek, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy. Z andruta wycinamy kółka ( u mnie wielkości dużego kubka ). Z farszu formujemy sznycelki.

  2. Kładziemy na andrucie. Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy. Z mąki, mleka , jajka, soli robimy gęste ciasto naleśnikowe. W cieście zanurzamy kotleciki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Uwaga! Smażymy na naprawdę małym ogniu , gdyż mięso w środku musi się usmażyc!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń