Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smakowało wyśmienicie, aż trudno mi teraz uwierzyć że tak łatwe jest w przygotowaniu, a jeśli nie wierzycie to zachęcam was do spróbowania.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
W wysokim garnku podgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy na nią mięso mielone, mieszamy i lekko podsmażamy. Do podsmażonego mięsa dodajemy odcedzoną kukurydzę, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę wszystkie papryki oraz pokrojona w kostkę czerwoną cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Do podsmażonego mięsa z warzywami dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz odcedzony zielony groszek. Całość mieszamy i gotujemy przez następne 5-8 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy przez około 5 minut i doprawiamy sola i pieprzem.
Gniazda makaronowe gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy je na wyłożonej folią aluminiową dużej brytfance. Gotowy sos mięsno warzywny nakładamy na gniazda makaronowe, ja nakładałam po jednej małej chochli na każde gniazdo.
Na sos nakładamy starty ser mozzarella.
Gotowe danie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15 minut.
Podpieczone gniazda makaronowe wykładamy na talerz wyłożony postrzępiona zielona sałata. Smacznego !!!
;-d