Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane mini tortille

Zapiekane mini tortille

Autor: Kasiek189

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 790

Dodano: 03.04.2018

Odsłon: 5498

Zdrowa przekąska na imprezę lub niecodzienny obiad.

Składniki

  • naleśniki -140 g mąki gryczanej
  • 1 jajo
  • 1 łyżka oleju
  • woda
  • farsz -1 papryka czerwona
  • parę pieczarek
  • 1 cebulka
  • 170 g mięsa gotowanego
  • 50 g sera żółtego startego
  • przyprawy
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Smażymy naleśniki lub przygotowujemy gotowe placki tortilli.

  2. Ugotowane mięso ścieramy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy ręcznie.

  3. Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem.

  4. Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch.

  5. Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 kwietnia Super jedzonko, oczywiście w odpowiednich ilościach na poświąteczne dni :D Odpowiedzi: 12 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń