Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska na imprezę lub niecodzienny obiad.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Smażymy naleśniki lub przygotowujemy gotowe placki tortilli.
Ugotowane mięso ścieramy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy ręcznie.
Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem.
Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch.
Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.