Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym, fasolą i warzywami, podane z salsą pomidorową
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 405
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 405
Składniki
Rozpuścić masło w małym garnku. Wszystkie składniki ciasta zmiksować żeby powstało gładkie ciasto, odstawić na minimum 15 minut.
Podczas gdy ciasto odpoczywa zacząć przygotowywać nadzienie: posiekać cebulę, obrać marchewkę i pokroić ją w kosteczkę. Usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Dokończyć nadzienie: Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i marchewkę smażyć 10 minut. Dodać mięso mielone i smażyć 15 minut. Dodać fasolę, kmin, sos pomidorowy i chilli, wymieszać, chwilę podsmażyć i zestawić z ognia- lekko przestudzić.
Naleśniki nadziewać mięsem i układać w naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 20 minut. Zetrzeć ser, posypać naleśniki i zapiekać kolejne kilka minut. Przygotować salsę pomidorową- pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i natkę, sok limonki, oliwę, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Naleśniki podawać z salsą.