Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki można podać na słodko, słono lub faszerowane nadzieniem i zapieczone – tak jak te. Podczas przyrządzania potrawy w kuchni unoszą się tak wspaniałe aromaty, że nie możemy doczekać się aż potrawa będzie gotowa. Danie jest bardzo sycące. Farsz możemy komponować według własnego smaku.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Naleśniki W misce mieszamy mąkę, kurkumę, sól, pieprz, paprykę ostrą i zioła prowansalskie. Dolewamy mleko, olej, wodę gazowaną i wbijamy jajka. Całość dokładnie miksujemy. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy trochę mąki, jeśli zbyt gęste dolewamy wody. Na rozgrzanej patelni teflonowej smażymy naleśniki.
Farsz Mięso kroimy na cienkie paseczki. Paprykę, cukinię, czosnek, cebulę - w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i umyty szpinak. Chwilę smażymy mieszając i dodajemy puszkę pomidorów. Dusimy 10 min, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Sos W czasie gdy nadzienie się dusi przygotowujemy sos - do garnka wlewamy pomidory z puszki, dosypujemy sól, pieprz do smaku oraz zioła. Dusimy chwilę, aż sos lekko zgęstnieje.
Mozzarellę i ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na każdy naleśnik nakładamy trochę farszu, posypujemy mozzarellą i serem żółtym, rolujemy. Zwinięte naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem i posypujemy pozostałym serem żółtym i mozzarellą. Zapiekamy 20 min. w 200 stopniach.