Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane naleśniki ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Składniki
Wymieszaj wodę, mleko, mąkę i jajka. Przypraw solą i pieprzem. Usmaż na oleju naleśniki.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Dynię pokrój w kostkę i ugotuj, najlepiej na parze (12-15 minut). Rozmroź szpinak i odciśnij dokładnie wodę. Połącz z dynią i ricottą, przypraw do smaku i zmiksuj na gładką masę.
Wyłóż masę na naleśniki i zawiń je. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj śmietanę z pesto, polej nią naleśniki. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 15 minut. 5 minut przed końcem posyp parmezanem. Wyjmij, gdy ser się zrumieni.Źródło: Olivia