Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane naleśnikowe rożki"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 46
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 74
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 46
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 74
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Składniki
Mleko zmiksuj z jajkami oraz mąką. Ciasto przypraw solą oraz gałką. Odstaw na ok. 10 minut. W tym czasie grzyby oczyść, potnij w plasterki, boczek pokrój na kawałeczki, a obraną cebulę posiekaj.
Rozdrobnione usmaż na rozgrzanym oleju. Z przygotowanego ciasta usmaż na maśle 12 naleśników.
z patelni wymieszaj z twarożkiem. Przypraw solą i pieprzem. Farsz rozłóż na naleśnikach. Złóż je w rożki. Ustaw w żaroodpornej formie. Żółty ser zetrzyj. Pomidory umyj, oczyść z pestek. Miąższ pokrój w kosteczkę.
Naleśniki posyp serem oraz pomidorami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Zapiekaj 15 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką.Źródło: Tina