Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane parówki

Zapiekane parówki

Autor: Wiolka81

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 170

Dodano: 08.10.2010

Odsłon: 2129

Efektowne:)

Składniki

  • długie parówki drobiowe lub wieprzowe, 5szt.
  • ser żółty, 20dkg.
  • kromki chleba tostowego, 2szt.
  • pomidory, 2szt.
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach,Z parówek zdejmij osłonki.pomidory umyj,obierz,pokrój na grubsze plastry.Z kromek chleba odkrój skórki.

  2. Niedużą,podłużną foreke lekko posmarować tłuszczem,wysypać warstwą sera,ułożyć na niej parówki(na dole 2,pózniej 3szt.)przesypać serem.na wierzchu położyć plastry pomidora,posypać serem.Przykryć kromkami chleba.zapiekać ok.10min/200''CPokroić zapiekanke w plastry.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

majeczka72 10 października 2010 Aż ślinka cieknie na taki widok :)) muszę takie zrobić

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń