Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane Podroby Drobiowe

Zapiekane  Podroby  Drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1417

Dodano:

Odsłon: 3301

Danie to doskonale nadaje się na obiad lub kolację, wygląda i smakuje rewelacyjnie.

Składniki

  • wątróbki drobiowej, 1 Kg.
  • Serc drobiowych, 300 gr.
  • pieczarek, 400 gr.
  • średnich ziemniaków, 12 szt.
  • potartego sera, 300 gr.
  • szklanka śmietany, 1
  • ząbków czosnku, 6 szt.
  • łyżki masła, 2
  • łyżki oliwy, 2
  • oregano ( liście )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz.
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Ziemniaki gotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko. ► Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć czosnek / czosnek wyjąć, odstawić /. Na tej samej oliwie podsmażyć pokrojone wątróbki i serca / wyjąć, odstawić /. Na pozostałej oliwie podsmażyć pieczarki i pokrojone w plastry ziemniaki / przyprawić /. ► Rozgrzać masło, dodać potarty ser i podsmażyć ( aż ser zacznie się topić ), wlać śmietanę i cały czas mieszająć / zagotować /. ► W naczyniu ognioodpornym, ułozyć warstwami: ziemniaki, wątróbkę, serca, pieczarki, posypać liśćmi oregano i zalać przygotowanym sosem serowym. ► W nagrzanym piekarniku piec przez 10 - 15 minut w 180C / Termoobieg /. Potrawę zapiekać do momentu lekkiego zrumienienia się sera. Doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń