Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane roladki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Składniki
Ser odsącz, pokrój na 12 długich kawałków. Oprósz je pieprzem i pozawijaj w przecięte wzdłuż na pół plasterki szynki. Skrop olejem, a następnie bardzo krótko zapiecz na blasze (ser nie powinien się stopić).
Osącz i pokrój serca karczocha. Umyj i osusz rukolę, wymieszaj w misce z karczochami. Połóż na dużym talerzu, na wierzchu umieść roladki. Zrób sos: łyżkę octu wymieszaj z łyżką oleju, dopraw solą oraz pieprzem. Skrop danie i podawaj, np. ze świeżymi bułeczkami.Źródło: Świat kobiety