Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane wrapy z warzywami w sosie śmietanowym

Przepis dnia 2010-07-10
Zapiekane wrapy z warzywami w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 12724

Smaczne danie, które może być pomysłem na ciepłą kolację bądź obiad wegetariański.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki smażymy wraz z naszą pokrojoną w kosteczkę cebulą, po odparowaniu wody z pieczarek dodajemy paprykę również pokrojoną w kostkę i przesmażamy całość.

  2. Na sam koniec smażenia dodajemy odsączoną kukurydzę, śmietanę oraz przyprawy : sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny oraz italian seasoning ( zioła prowansalskie w Polsce). Całość mieszamy.

  3. Nakładamy farsz na nasze wrapy wzdłuż i posypujemy startym serem ( ja użyłam białego cheddara). Zamykamy boki naszego wrapa i pieczemy aż do roztopienia sera w temp 180 C. Życzę smaczengo.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

katiwit 22 lipca 2010 No nic dziwnego, że potem śmieją się z nas mężczyźni!!! Przecież Wy, kobiety nie szanujecie się i na jedną lekko drażliwą wypowiedź macie kilka i zamiast uciąć kłótnię szybko odbijacie piłeczkę, to straszne!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania1212 22 lipca 2010 ja mam jeszcze jedno pytanie- tylko nie krzyczcie- jak to jeść żeby ie wyjść na ignoranta?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Julie 10 lipca 2010 Nie tylko w Polsce używa się słowa przepraszam - tak dla wzbogacenia Twojej wiedzy ;-) Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Julie 10 lipca 2010 ( Pani) Renko, znam słowo przepraszam. Hm, skoro Ty uchodzisz niby za kulturalną to dlaczego 'ty' napisałaś z małej litery, przecież powinno rozpoczynać się od dużej czy może tak nie jest? Chyba, że chciałaś wyrazić swój brak szacunku do mojej osoby? Już miałam zamiar zakończyć tą niepotrzebną wymianę zdań, ale jak mam Ci napisać przepraszam skoro w ten sposób napisałaś? Może po prostu nie odwiedzaj mojego profilu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 10 lipca 2010 Ja tylko grzecznie zapytałam,a ty tak mi wyjaśniłaś,że.......a za przejęzyczenie jest w Polsce takie słowo,którzy kulturalni ludzie używają,ale ty go na pewno nie znasz

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Julie 10 lipca 2010 Naprawdę zależy mi na tym, abyśmy skończyli już tą nieprzyjemną wymianę zdań... Przecież nikt tu nie wchodzi po to, aby się irytować chyba, mylę się? Może i ja zbyt pochopnie zareagowałam... ? Nie chcę się z nikim tutaj kłócić... Być może też za bardzo się najeżyłam ;-) Po prostu wiem, że jest tu sporo ''nieprzyjaznych'' osób, które czekają na czyjeś przejęzyczenie, jakiś szczegół by tylko dopiec, nie wiem dlaczego tak jest? :-(((((((((((((

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 10 lipca 2010 Rikko2 a Ty jesteś adwokatem Julie? Oburza mnie nieprzemyślane i bezpodstawne wydawanie sądów na czyjś temat , a jeżeli Ciebie nie? - to nie mamy o czym mówić!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Julie 10 lipca 2010 A pomysł jaki dałaś na przyprawę jest świetny i oczywiście jednym z najlepszych ( bo są użyte świeże składniki), to nie podlega dyskusji żadnej :-) Takie marynaty do mięs dają cudowny smak i aromat, często przyrządzam bardzo podobne ( tylko z większą różnorodnością ziół).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Julie 10 lipca 2010 Biancorossa, już Ci podaje dokładny skład z opakowania : oregano, basil, red pepper (czerwona papryka), marjoram (majeranek), thyme (tymianek), rosemary (rozmaryn), sage (szałwia), parsley (pietruszka). To skład DOKŁADNY używanej przeze mnie przyprawy. Nie ma tu jakiś sztucznych barwników itp. Nie wiem dokładnie jaką przyprawę z polskich można przyrównać do tego samego smaku co daje moja, ale bardzo podobny dają właśnie zioła prowansalskie. Mam nadzieję, że niedługo na Twoim profilu zagości jakiś super przepis i będziesz mogła nam się czymkolwiek pochwalić :-) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń