Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane ziemniaki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki (pół centymetra). Namoczone grzyby gotuj 15 min, odcedź, drobno pokrój. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw i gotuj 15 min.
Polej ziemniaki, posyp je koperkiem. Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wyłóż ziemniaki, posyp rozmarynem. Piecz ok. 70 min w temp. 190°C.
Porcje: 6, : 90 min, Cena: 1,50 zł, Kalorie: 186 kcal
Izabeli Nowak z Chomiąża</strong>Źródło: Takie jest życie