Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekane ziemniaki

Zapiekane ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Zapiekane ziemniaki"

Składniki

  • 5 dag suszonych podgrzybków
  • 1
  • 5 kg ziemniaków
  • 250 ml śmietanki 12 proc
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • koperek
  • masło i bułka tarta do formy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki (pół centymetra). Namoczone grzyby gotuj 15 min, odcedź, drobno pokrój. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw i gotuj 15 min.

  2. Polej ziemniaki, posyp je koperkiem. Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wyłóż ziemniaki, posyp rozmarynem. Piecz ok. 70 min w temp. 190°C.

  3. Porcje: 6, : 90 min, Cena: 1,50 zł, Kalorie: 186 kcal

  4. Izabeli Nowak z Chomiąża

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń