Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane ziemniaki

Zapiekane ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1422

Dodano:

Odsłon: 20881

alternatywa dla gotowanych ziemniaków, puree czy frytek

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki dokładnie umyć i ugotować z dodatkiem soli (nie obierać)

  2. gdy będą jeszcze lekko twardawe wyjąć z wody i ostudzić

  3. ziemniaki pokroić w ćwiartki (im chłodniejsze ziemniaki tym mniej będą się rozpadać i zachowają kształt)

  4. w misce wymieszać olivę z przyprawami, następnie wymieszać w tym wszystkim ziemniaki

  5. piekarnik rozgrzać do 220 stopni, na blasze ułożyć ziemniaki skórką do dołu

  6. piec wedle uznania ok 20-30 minut (po 15 minutach można ziemniaki polać pozostałą oliwą z przyprawami)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Ziemniaki ze skórką to smak z mojego dzieciństwa, pycha! Niby zwykłe ziemniaki, a jaki efekt :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 17 marca 2011 Szynszylka pyszne te Twoje ziemniaczki:-))) Dzięki za przepis

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 22 marca 2010 ziemniaki ze skórką to smak z mojego dzieciństwa są bardzo dobre

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 18 lutego 2010 mój tata robi podobne, na poczatku nie mogłam się przemóc do jedzenia ziemniaków ze skórką ale są naprawdę rewelacyjne, pychotka, polecam :-)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 17 lutego 2010 Dodatek ziół prowansalskich mówi wszystko - ziemniaczki tak upieczone muszą być pyszne! Dziękuję za przepis, dodałam do ulubionych. Pozdrawiam.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń