Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki o smaku mleka i sera!!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9323
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9323
Składniki
Obieramy ziemniaki i kroimy na cienkie plastry,wsadzamy do miski przyprawiamy sola,piepszem i wsypujemy ser parmezan wszystko dokladnie mieszamy.Mozarelle kroimy na plastry .
Smarujemy maslem forme nakladamy warstwe ziemniakow,ser mozarella i mortadelle.Nastepnie przykrywamy warstwa ziemniakow.Postepujemy w ten sam sposob dopoki nie skoncza sie nam skladniki.
Na sam koniec zalewamy mlekiem tak aby przykrylo nam ziemniaki nakladamy na wierzch kawalki masla posypujemy parmezanem .Zapiekamy w temperaturze 180stopni przez ok 30-40 minut dopoki mleko nie odparuje i na wierzchu nie powstanie zlota skorupka.
Smacznego