Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i pysznie a jak chrrrupiąco !? mniam ;o)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7779
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7779
Składniki
paprykę oczyscić i pokroić w małe kosteczki - poddusić do miękkości na patelni na oleju pod przykryciem
szczypiorek pokroić w paseczki ok. 2 cm dodać do duszacej sie papryki i jeszcze troszkę poddusić razem
doprawić solą i pieprzem
kiełbasę pokroić w paseczki
chleb tosotwy pokroić w kostkę i zalać mlekiem z roztopionym masłem
do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wyłożyć paprykę ze szczypiorem
na paprykę wyłożyć kiełbasę
posypać siekanym na drobno czosnkiem
na to wyłożyć namoczony wmleku i maśle chleb tostowy
na wierzch posypać tartym serem - I NIE ŻĄŁOWĄĆ - DUUUUŻO SERA !!! piec 40 min w temperaturze 175-200 stopni C.