Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka caprese prosto z pieca"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 24
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 12
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 12
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 24
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 12
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 12
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Składniki
Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Pokrój bagietkę w cienkie kromki i część z nich poukładaj na dnie formy. Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki. Cebulę i czosnek, drobno pokrój. Pokrop oliwą, dodaj listki tymianku, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
Resztę kromek przekładaj na przemian z plasterkami pomidorów i mozzarelli, tak by całość przypominała sałatkę caprese. Następnie posyp je cebulą i czosnkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez ok. 15-20 minut. Po wyjęciu z pieca posyp zapiekankę świeżą bazylią.
Czas przygotowania: 35 minut. Poziom: średni, porcja 389 kcalŹródło: TV14