Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka gołąbkowa"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 741
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 741
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ale o 5 minut krócej niż w instrukcji na opakowaniu. Kapustę oczyść, poszatkuj. Wrzuć do garnka, zalej wodą, delikatnie posól. Ugotuj do miękkości. Odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Mięso, ryż, jajko, cebulę wymieszaj, przypraw.
Do naczynia żaroodpornego włóż pół kapusty. Rozsmaruj mięso, przykryj pozo stałą kapustą. Piecz ok. godziny w 180°C.
Sos: zagotuj niecały litr wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i po szczypcie przypraw. Wymieszaj, zagotuj. Mąkę i pół szklanki zimnej wody rozrób. Wlej do sosu, mieszając. Gotuj 5 min. Przypraw. Polej zapiekankę.Źródło: Chwila dla Ciebie