Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2148

Dodano:

Odsłon: 571

Zapiekanka gołąbkowa

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. -Kapustę poszatkować i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.

    -Ryż ugotować.

    - Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości.

    W misce wymieszać mięso mielone z ugotowanym ryżem jajkiem i
    podsmażoną cebulą. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

    Naczynie żaroodporne posmarować olejem na dnie ułożyć 1/3 kapusty następnie połowę farszu mięsno-ryżowego.

    -Zalewamy połową pomidorów i układamy kolejną warstwę kapusty, mięsa i sosu.

    -Na samą górę układamy ostatnią warstwę kapusty, która mieszam delikatnie z pomidorami.

    - Naczynie przykrywa.

    - Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuje pokrywkę.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń