Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli sporej ilości ciągnącego się sera, mam przepyszną propozycję obiadową. Zapiekanka, która każdemu zasmakuje!
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1707
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 145
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1707
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 145
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy
Paprykę i cebulę kroimy drobno. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Podsmażamy cebulę, dodajemy paprykę, mięso i pokrojone pomidory. Całość dusimy ok 10 min.
Do garnka z ugotowaną kaszą dodajemy warzywa z mięsem i niecałe 1/2 startego sera, przyprawiamy. Mieszamy łyżką do połączenia składników
Naczynie żaroodporne wysmarowujemy delikatnie tłuszczem i nakładamy farsz. Wierzch obsypujemy serem i zapiekamy 30 min 170 stopni.