Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka kurpiowska

Zapiekanka kurpiowska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14403

Dodano:

Odsłon: 331

Pyszne i sycące danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ugotować kapustę, następnie zaprawić zasmażką, sporządzoną z mąki i tłuszczu. Ziemniaki ugotować lub upiec i pokroić w plastry.

  2. Cebulę drobno posiekać i przysmażyć z pokrojoną kiełbasą. W żaroodpornych miseczkach układać warstwami ziemniaki z przyprawami-cebulę z kiełbasą.

  3. A kapustę na wierzch.

  4. Na samą górę wbić po jednym jajku, posolić i posypać pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiec przez około 15 minut aż jajka dobrze się zetną. Podawać w tych samych naczyniach posypane zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń