Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub sycącą kolację polecam pyszną zapiekankę. Możesz do niej wykorzystać ugotowany wcześniej makaron oraz wszystko to co znajdziesz w lodówce.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1356
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 336
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 171
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 52
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1356
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 336
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 171
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 52
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu /polecam masło/, wrzucamy posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Podsmażamy na średnim ogniu ok. 10 min. Następnie do pieczarek dodajemy mięso mielone i smażymy do czasu aż straci ono krwisty kolor. Papryki, seler naciowy i pomidory /można obrać ze skórki ale niekoniecznie/ kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa mielonego. Podsmażamy ok. 8-10 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy na 15. min. Żółty ser ścieramy na tarce i połowę dodajemy do mięsa mielonego . Dodajemy również makaron, wszystko razem mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą startego żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy pod przykryciem ok. 25-30 min.