Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka marokańska"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 736
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 736
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Składniki
Warzywa oczyścić, pokroić – marchewkę w kostkę, pomidory w cząstki. Cebulki i szczypior posiekać. Mięso pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Marchewkę zalać bulionem, gotować ok. 5-10 minut. Zdjąć z ognia, wsypać kuskus, dodać masło i cynamon. Odstawić na 10 minut.
Mięso przesmażyć. Na olej po smażeniu mięsa wsypać chili, kmin rzymski i kolendrę. Dodać pomidory i dymkę, poddusić, wymieszać z kuskusem. Przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć mięso, posypać pokruszoną fetą. Zapiekać (180oC) 20 minut.
ok. 55 minut
Zapiekanka najlepsza jest na gorąco, ale dobrze smakuje także na zimno, np. krojona w plastry, podana na chlebie.Źródło: Twoje Imperium