Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka mięsno-warzywna"
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 116
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 116
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój. Ugotuj z solą na półmiękko. Obierz i po- siekaj cebulę oraz czosnek. Brukselkę opłucz. Zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż na złoty kolor.
Dodaj brukselkę i ziemniaki, przesmaż razem. Szynkę pokrój w plastry. Przygotowane ułóż w naczyniu żaroodpornym. Jajka wymieszaj ze śmietaną, solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Polej zapiekankę. Piecz 30 min w 180 st.
czas ok. 60 min; porcja – 640 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety