Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka naleśnikowa

Zapiekanka naleśnikowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 5073

Dodano:

Odsłon: 2137

O smaku pizzy

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z rzadkiego ciasta naleśnikowego usmażyłam cieniutkie i małe naleśniki na patelni 18cm.

    Sos pomidorowy wymieszałam z ziołami prowansalskimi, doprawiłam go solą i pieprzem.

    Na patelni podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę a potem dodałam pokrojoną cukinię i pieczarki, smażyłam do miękkości i zrumienienia. Na sam koniec doprawiłam solą i pieprzem.

    Formę do zapiekania wysmarowałam olejem. Każdy naleśnik posmarowałam sosem pomidorowym, i nałożyłam farsz, smażone pieczarki z cukinią, trochę tuńczyka i ser camembert. Można użyć dowolnego sera, ale z reguły mieszanki lepiej się komponują.

  2. Ułożyłam warstwę naleśników, polałam je cienko sosem pomidorowym, potem ułożyłam druga warstwę i posypałam zapiekankę startym żółtym serem.

  3. Zapiekanka trafiła do piekarnika, można ja zapiekać tylko do czasu roztopienia sera 20 minut w 180 stopniach lub 45, do czasu gdy brzegi zapiekanki będą mocniej przypieczone.



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń