Przekąski Przepis na:
zapiekanka rybna

Składniki
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka mieszanki meksykańskiej
- ostra papryka w proszku
- 1 kostka rosołowa
- wegeta
- pieprz
- olej do smażenia
- 20 dag sera gouda
- 1 kg ryby dowolnej
- 2 jajka
- mąka
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Rybę posypać wegetą, jajka rozkłucić , maczać ryby w mącę w jajku i ponownie w mące, smażyć na oleju z obu stron.
-
Sos: na petelnię dać 3 łyżki oleju, skroic drobno cebulkę i czosnek, smażyć, dodać pokrojone pomidory , dusić, dodając pomidory z puszki. Gdy woda odparuje dodać mieszankę meksykańską i przyprawy, kostkę rosołową, zagotować.
-
Do naczynia żaroodpornego położyć rybę, na rybę dać sos i posypać startym żółtym serem . Włożyć do piekarnika na 30 minut.
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 07 października 2013Zgłoś do usunięcia
Pyszności Wioletko, zabieram przepis do realizacji i zostawiam "kciuka"5 Kto głosował? | Odpowiedz

junisa3 05 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Podoba mi sie ten przepis, dodaje do ulubionych...5 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 28 września 2011Zgłoś do usunięcia
180 stopni5 Kto głosował? | Odpowiedz

awepa 28 września 2011Zgłoś do usunięcia
a piekarnik na ile stopni ma być ustawiony?5 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 25 października 2010Zgłoś do usunięcia
emerytko naczynie nie nakrywam rybka jest pyszna ....5 Kto głosował? | Odpowiedz

emerytka 25 października 2010Zgłoś do usunięcia
Czy naczynie podczas zapiekania ma być przykryte, myślę że nie ale pytam dla pewności.5 Kto głosował? | Odpowiedz