Do góry

Przekąski Przepis na:

zapiekanka rybna

zapiekanka rybna

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3589

Dodano: 24.10.2010

Odsłon: 21432

pyszna rybka z dodatkami

Składniki

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka mieszanki meksykańskiej
  • ostra papryka w proszku
  • 1 kostka rosołowa
  • wegeta
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 20 dag sera gouda
  • 1 kg ryby dowolnej
  • 2 jajka
  • mąka
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę posypać wegetą, jajka rozkłucić , maczać ryby w mącę w jajku i ponownie w mące, smażyć na oleju z obu stron.

  2. Sos: na petelnię dać 3 łyżki oleju, skroic drobno cebulkę i czosnek, smażyć, dodać pokrojone pomidory , dusić, dodając pomidory z puszki. Gdy woda odparuje dodać mieszankę meksykańską i przyprawy, kostkę rosołową, zagotować.

  3. Do naczynia żaroodpornego położyć rybę, na rybę dać sos i posypać startym żółtym serem . Włożyć do piekarnika na 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 07 października 2013 Pyszności Wioletko, zabieram przepis do realizacji i zostawiam "kciuka"

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

junisa3 05 marca 2012 Podoba mi sie ten przepis, dodaje do ulubionych...

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

awepa 28 września 2011 a piekarnik na ile stopni ma być ustawiony?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 25 października 2010 emerytko naczynie nie nakrywam rybka jest pyszna ....

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

emerytka 25 października 2010 Czy naczynie podczas zapiekania ma być przykryte, myślę że nie ale pytam dla pewności.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń