Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka rybna

Zapiekanka rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 345

Dodano:

Odsłon: 10455

smaczne

Składniki

  • ziemniaki, 2szt.
  • plastry boczku, 2-4szt.
  • filety z ryby, 2szt.
  • sos holenderski, 100g
  • szpinak, 200g
  • mozzarrella, 50g
  • jajko, 1szt.
  • przyprawa do ziemniaków
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w łupinach,obrać pokroić w talarki(można podsmażyć na złoty kolor ale niekoniecznie).Szpinak podsmażyć na maśle i dodać surowe jajko jak już ostygnie.

  2. W naczyniu żaroodpornym,ceramicznym u mnie dwa małe akurat na dwie osoby,układać warstwowo:ziemniaki(posypane przyprawą),plastry boczku,surowy filet(pokrojony w 3-4 kawałki),posmarować sosem holenderskim,szpinak i mozzarella

  3. Zapiekać około 20 min. aż ser się rozpuści i zarumieni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mien1985 28 grudnia 2011 No fajnie wygląda, ale z boczkiem, to chyba nie powinno być napisane że bezmięsne..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stiv73 28 grudnia 2011 jest gotowy ale mozna tez samemy=u zrobić tylko to juz nie ten smak,pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Makai 28 grudnia 2011 Super przepis, zaraz dodam do ulubionych. Tyko chciałaby wiedzieć coś więcej o sosie holenderskim.
Czy to jakiś gotowy sos? Pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń