Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka rybna z kapustą"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 111
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 111
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Składniki
Sprawioną rybę wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Po tym czasie wyjmij karpia, a wrzuć poszatkowaną kapustę kiszoną.
Na łyżce masła lekko zesz klij cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Z ryby usuń ości i potnij ją na kawałki razem ze sparzonym i obranym ze skóry pomidorem.
W żaroodpornym naczyniu ułóż odciśniętą z wywaru kapustę, polaną zrumienioną cebulą. Wymieszaj ją z pomidorami, odlanym groszkiem i posiekanym koperkiem.
Całość posyp pieprzem i tartym serem. Piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax