Do góry

Przekąski Przepis na:

zapiekanka ryżowa

zapiekanka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1969

Danie pyszne, nietłuste i w miarę tanie

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie jak na przepisie na opakowaniu.

  2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, udusić, pod koniec duszenia posolić.

  3. Paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę.

  4. Ser zetrzeć na tarce

  5. Ryż i pieczarki połączyć z papryką, ogórkami i połową sera, dodać pieprz. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać resztą sera, wstawić do mikrofali lub piekarnika na kilka minut (do rozpuszczenia sera)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń