Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka ryżowa z bananami

Zapiekanka ryżowa z bananami

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3946

Dodano: 28.06.2012

Odsłon: 21056

Szybka zapiekanka na słodko.Można ją podać na podwieczorek lub np na lekką kolację.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż zagotować w mleku razem z cukrem.Gotować 15-20 min aż mleko całkowicie zostanie wchłonięte,zdjąć z ognia.Żółtka roztrzepać ze śmietaną,cukrem waniliowym i rodzynkami,dodać do ryżu i wymieszać dokładnie.Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem,wyłożyć do niego ryż i równo rozprowadzić.Banany obrać i pokroić w grubsze plastry,które ułożyć na wierzchu.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń