Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ryżowa z jabłkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym mleku, przepłucz w zimnej wodzie i dobrze odsącz. Rodzynki zalej wrzątkiem na 10 minut, następnie odsącz. Żółtka utrzyj na puch z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Masę z żółtek połącz z ryżem, dodaj rodzynki i ubite białka jajek. Wyłóż do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy.
Jabłka umyj, osusz, przekrój na pół, wydrąż z nich gniazda nasienne. W środek każdego włóż żurawinę. Ułóż jabłka na ryżu. Wstaw naczynie do piekarnika i zapiekaj przez 40 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo